Witam.
Próbowałem ostatnio napisać program na frezowanie gwintu i zauważyłem, że używając opcji C IPA nie mogę wpisać więcej niż 999 stopni. Czy jest jakiś sposób aby to zmienić?
C IPA - maly problem
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Kontakt:
Przepraszam wszystkich czytających/doradzających za offtop ale nie wytrzymam 
Właśnie przeszedłem małą, krótką awanturę ze ślubną jak podpatrzyła mi przez ramię co ja tutaj czytam... Funkcja "zobacz posty od ostatniej wizyty".
I akurat jej wzrok w sekundę wychwycił temat: "C I P A - mały problem"

Dobra starczy tego na dzisiaj, idę się godzić
Miłego weekendu życzę...

Właśnie przeszedłem małą, krótką awanturę ze ślubną jak podpatrzyła mi przez ramię co ja tutaj czytam... Funkcja "zobacz posty od ostatniej wizyty".
I akurat jej wzrok w sekundę wychwycił temat: "C I P A - mały problem"

Dobra starczy tego na dzisiaj, idę się godzić

Miłego weekendu życzę...
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
Gwint
Czesc. Mozna frezowac cyklem lub polarnie CP IPA . Cyklem tangencjonalnie wjezdza i wyjezdza do gwintu. Czasem jest tak ze frez jest nie wiele mniejszy od gwintu i cyklem nie zrobisz bo nie wjedzie tangencjonalnie , chyba ze sie jako ocygani na promieniu. Polarnie zrobisz jak chcesz . Niedawno robilem duzy skok. 28mm 5/4 zwoja na srednicy. Byl to komutator silnika po ktorym dotykaja szczotki. I musiala byc taka spirala.
[ Dodano: 2017-05-27, 08:46 ]
Czesc. Pracuje ponad 30- lat jako frezer , 12-lat cnc Heidenhain . Piszcie poradze pomoge.
[ Dodano: 2017-05-27, 08:50 ]
Czesc. Piszac kazdy moze sie pomylic . PROSZE sie nie wysmiewac....
[ Dodano: 2017-05-27, 08:46 ]
Czesc. Pracuje ponad 30- lat jako frezer , 12-lat cnc Heidenhain . Piszcie poradze pomoge.
[ Dodano: 2017-05-27, 08:50 ]
Czesc. Piszac kazdy moze sie pomylic . PROSZE sie nie wysmiewac....