Brakujące koła zębate frezarka 676
Potrzebuje pomocy
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 4
Brakujące koła zębate frezarka 676
Witam wszystkich. Potrzebuje pomocy. Od niedawna stałem się posiadaczem frezarki 676 kupiłem jako uszkodzona ( nie działał napęd mechaniczny stołu ręczny działa).Rozkręciłem żeby zobaczyć co się dzieję i w skrzyni od napędu brakuje kół zębatych. Mógłby mi ktoś pomóc w kupnie albo dorobić te koła zębate?
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
Re: Brakujące koła zębate frezarka 676
Na olx znajdzie Kolega oferty dorabiania kół zębatych, niech jednak weźmie pod uwagę, że dorobienie prostego koła zębatego w niedużej dokładności o średnicy 10-15cm to koszt około 300zł. Dla kół stożkowych i skośnych pewnie więcej.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
Prędzej Ty się dowiesz niż my.
Ty masz maszynę, i dobrze by było żebyś zdobył DTRkę.
Nam za Ciebie nie bardzo chce się szukać.
Ale jak będziemy wiedzieli jakich kół brakuje (albo chociaż znajdziesz DTRkę i nam ją udostępnisz) to może coś pomożemy (może ktoś ma podobne koła z innych maszyn).
Ty masz maszynę, i dobrze by było żebyś zdobył DTRkę.
Nam za Ciebie nie bardzo chce się szukać.
Ale jak będziemy wiedzieli jakich kół brakuje (albo chociaż znajdziesz DTRkę i nam ją udostępnisz) to może coś pomożemy (może ktoś ma podobne koła z innych maszyn).
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Dla małych średnic można kupić gotowe np w ebmia. Jedynie trzeba znaleźć odpowiedni moduł i ilość zębów.forestgril pisze: ↑04 mar 2025, 10:43Na olx znajdzie Kolega oferty dorabiania kół zębatych, niech jednak weźmie pod uwagę, że dorobienie prostego koła zębatego w niedużej dokładności o średnicy 10-15cm to koszt około 300zł. Dla kół stożkowych i skośnych pewnie więcej.
-
Panowie troszkę poszperałem w internecie i znalazłem schemat kół zębatych całej frezarki. Następnie obliczyłem moduł zęba i zamówiłem gotowy koło zębate , jak przyjdzie to sprawdzimy, jeśli będzie pasowało to koszt wyjdzie znikomy
-
Panowie i tak po długim poszukiwaniu znalazłem gotowe koła zębate i pasują, wiadomo że średnicę wewnętrzne dokonano obróbki ale kosz naprawy wyszedł 100zl
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)