Mam problem z sterowaniem wrzeciona z poziomu MACH 3 po zmianie sterownika ZELRP
Mam frezarkę MLM z sterownikiem ZELRP E5030X3 sterownik po jakims czasie przestawał wspołpracować (problem z sterowaniem osią Y) zwróciłem sie do producenta MLM aktualnie LF i kupiłem nieco nowszy LF530X3.
Okazało sie ze LF530X3 nie miał pinów do sterowania SpindleControl.
Piny wlutowałem, sterownik podłączyłem, SpindleControl podłączyłem identycznie jak poprzedni i wrzeciono nie działało z Mach 3.
Żeby się upewnić że przyczyną niedziałania nie jest nowy sterownik LF530X3 zamontowałem ponownie stary E5030X3 i tez już również wrzeciono nie działa z Mach 3 z poziomu starego ZELRP E5030X3
Dodam ze silniki krokowe dla wszystkich osi na nowym sterowniku LF530X3 działają poprawnie, SpindleControl podłączony był identycznie jak poprzedni więc zastanawia mnie co się stało.. można jakoś inaczej wymusić pracę wrzeciona.
Po wciśnięciu F5 w Mach 3 włącza się przekaźnik na sterowniku i na pinach do sterowania SpindleControl pojawia się napięcie 5.8V na starym i 6V w nowszym sterowniku wiec coś jest nie tak za sterownikiem.. zakłądam że albo padł SpindleControl, albo coś z falownikiem sie podziało

Piny wlutowane są poprawnie.. zrobiłem zdjęcie z zoomem a połączenie sprawdzałem miernikiem.. przy okazji ale zastanawia mnie dlaczego Transoptory H11L1M nie są wlutowane na wszystkich nóżkach (patrz zdjęcie).
Ktoś moze coś podpowiedzieć.. orłem z elektroniki nie jestem ale elektrycznie ogarnę jak trzeba.
Przesyłam też zdjęcie obu sterowników oraz zdjęcie sposobu podłączenia SpindleControl do sterownika.
Falownik to delta vfd-el a SpindleControl to taki z Akcesoria.CNC

Ktoś ma jakiś pomysł.
Wrzeciono przestało pracować po tym jak podłączyłem SpindleControl pod nowy sterownik więc tak na chłopski rozum wydaje się jakby nowy sterownik coś uszkodził dlatego nie działa teraz również na starym