Blokada mostu Żuk Uaz
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
Re: Blokada mostu Żuk Uaz
To będzie zabawa z mostem. Ewntualnie dokładać własny ASR na arduino ale to zabawa w ABS 

[b]MACH3 cnc[/b]Tworzenie Makr do palników magazynków THC OHC inne[b]EKRANY dla firm producentów maszyn[/b] Budowa sprzedaż wypalarki plazma gaz obrotnice Elektrodrążarki Frezarki Tokarki Giętarki3D inne wg zlecenia 888 708 196 Tomek Komor [email protected]
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
obejrzyj sobie filmik i zobacz ile gościa to pracy kosztowało....
może to Cię natchnie?
może to Cię natchnie?
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 4
Duszczyk_K pisze: i zobacz ile gościa to pracy kosztowało...
Jednak moim zdaniem troszkę sobie to skomplikował. Dużo prościej byłoby zrobić przesuwke na półosi (na wpust czy 2 ) i łączyć się z koszem satelit. Jedyny problem to to że kosz satelit jest zazwyczaj żeliwa a niestety tą część na której jest łożysko trzeba by przedłużyć. Ale mimo wszystko uważam że tak byłoby prosciej.
Co do tematu i mostu z Żuka to problem jest taki ze półoś z Żuka jest lekko większa na wielowypuscie a póżniej jest mniejsza średnica zwiększająca się ku piaście koła. Więc trzeba by zapewne ją naspawać w miejscu niższym. Ale jakby co to spawa się znakomicie.

-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 5
Czyli obrotnik pójdzie w ruch i napawam półoś
Namierzyłem to rozwiązanie http://4x4.szczecin.pl/index.php/warszt ... lokada-100 i pewnie będę się nim wzorował.
ps. nie raz sam sobie utrudniam życie, ale cieszy mnie też zrobienie coś z niczego lub znikomym kosztem
Dodane 6 minuty 28 sekundy:
Łączny koszt 160zł z farbą, chemią i pędzlami

ps. nie raz sam sobie utrudniam życie, ale cieszy mnie też zrobienie coś z niczego lub znikomym kosztem

Dodane 6 minuty 28 sekundy:

Łączny koszt 160zł z farbą, chemią i pędzlami

-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 5
- Kontakt:
Przecież to płużek konny był
Stanowczo za mały do traktorka 

-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
Miałem w moim te konne pługi w kilku wersjach. Wada to zapychanie się przez trawy. Brak części do pługa jak coś to tylko kowal i dorabianie.
Jak będę pamiętał to cykne foty wyposażenia do mojego ESA z Andorią S15 na pokładzie mostem STAR 266 i tylnym mostem bez blokady.
Do "sprężynówki" dorabiaj od razu boczne koła bo nie popracujesz lub będzie to skrobanie jak bronami
PS może ktoś się pochwali swoimi samoróbkami ??
Dodane 7 minuty 3 sekundy:
https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1259187-150.html
Jak będę pamiętał to cykne foty wyposażenia do mojego ESA z Andorią S15 na pokładzie mostem STAR 266 i tylnym mostem bez blokady.
Do "sprężynówki" dorabiaj od razu boczne koła bo nie popracujesz lub będzie to skrobanie jak bronami
PS może ktoś się pochwali swoimi samoróbkami ??
Dodane 7 minuty 3 sekundy:
https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1259187-150.html
[b]MACH3 cnc[/b]Tworzenie Makr do palników magazynków THC OHC inne[b]EKRANY dla firm producentów maszyn[/b] Budowa sprzedaż wypalarki plazma gaz obrotnice Elektrodrążarki Frezarki Tokarki Giętarki3D inne wg zlecenia 888 708 196 Tomek Komor [email protected]