Witam kolegów.
Poszukuję skrawka blachy sprężynowej 0,7mm lub 1mm grubości i wymiarach około 40cm x 30cm.
Ewentualnie szukam kogoś kto jest w stanie, lub zna kogoś kto wytnie w takowej blasze element z projektu (gdybym sam blachy nie znalazł, a ktoś ową posiadał by na stanie). Element jest na tyle mały, że niestety laser nie wchodzi w grę, pozostaje tylko cięcie wodą.
Blacha sprężynowa
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
Cudujesz. Taśma to jest taka blacha która ma jeden wymiar znacznie większy od drugiego. Przejrzałeś w ogóle ofertę firm, które wychodzą z wyszukiwarki?Muteo pisze:Gdyby można było ten element wyciąć z taśmy, nie prosiłbym o pomoc w znalezieniu blachy.
Bo ja biorę pierwszą z brzegu i mają w ofercie taśmy szerokości do 600mm, minimalny odcinek to 300mm i ta pierwsza z brzegu oferta spełnia twoje oczekiwania

http://www.haxinox.pl/?tasmy-hartowane,30
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
pin, dziękuję za radę, nie pomyślałem o takim rozwiązaniu.
pabloid, również dziękuję za radę.
Taśma, która odpowiadałaby moim oczekiwaniom kosztuje ok 400 zł. Za 499zł kupuję przedmiot do którego muszę dorobić element. Musze jeszcze go wyciąć, przetłoczyć i przewalcować, to da razem około 500 zł. Ekonomicznie mi się to nie opłaca, dlatego myślę nad tym żeby odkupić odpad który kosztowałby mnie około 120 - 150 zł.
Ps. Tak, przejrzałem, podzwoniłem i dlatego w konsekwencji trafiłem na to forum i tutaj szukam, a nóż widelec znajdę.
Wpadłem też na pomysł taki: Jeśli ktoś ma odpad taśmy 0,7 lub 0,8 mm grubej i szerokiej na minimum 50mm to ratuje mnie to o ile długość będzie miała minimum 300mm.
pabloid, również dziękuję za radę.
Taśma, która odpowiadałaby moim oczekiwaniom kosztuje ok 400 zł. Za 499zł kupuję przedmiot do którego muszę dorobić element. Musze jeszcze go wyciąć, przetłoczyć i przewalcować, to da razem około 500 zł. Ekonomicznie mi się to nie opłaca, dlatego myślę nad tym żeby odkupić odpad który kosztowałby mnie około 120 - 150 zł.
Ps. Tak, przejrzałem, podzwoniłem i dlatego w konsekwencji trafiłem na to forum i tutaj szukam, a nóż widelec znajdę.
Wpadłem też na pomysł taki: Jeśli ktoś ma odpad taśmy 0,7 lub 0,8 mm grubej i szerokiej na minimum 50mm to ratuje mnie to o ile długość będzie miała minimum 300mm.