Bezpieczniki gazowe

Bezpieczniki gazowe przypalnikowe i przyreduktorowe

Szukasz informacji o silniku, scalaku czy innym elemencie to podaj symbol, i inne oznaczenia a moze ktos coś ci znajdzie

Autor tematu
piotr42
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 2

Bezpieczniki gazowe

Post napisał: piotr42 » 09 lut 2025, 23:06

Witam, chciałbym zapytać o to jakie bezpieczniki gazowe przypalnikowe i przyreduktorowe zakupić.
Na rynku są dostępne bardzo różne (zadają się być takie same, jeśli chodzi o wygląd zewnętrzny) jeśli bierzemy pod uwagę producenta i koszt zakupu. Zasada działania jest w nich zapewne taka sama, na co więc wpływa owa cena? Na jakość? Czy na niezawodność (myślę, że każdy powinien być równie niezawodny)?
Proszę o odpowiedzi. Z bezpiecznikami jakich firm mieliście do czynienia (nie chodzi o reklamowanie, a po prostu o informacje, rynek jest bardzo szeroki)? Czy rzeczywiście wygaszają płomień w przypadku cofnięcia się go do palnika?
Informacyjnie: bezpieczniki do tlenu, acetylenu i propanu.

mike217
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 1

Re: Bezpieczniki gazowe

Post napisał: mike217 » 10 lut 2025, 13:38

Ja mam założone niemieckie nie tanie firmy GCE i na tlen i na propan. Płomień cofał się wiele razy a ja żyje. Na tym nie ma co oszczędzać.

Autor tematu
piotr42
Posty w temacie: 2

Re: Bezpieczniki gazowe

Post napisał: piotr42 » 12 lut 2025, 21:16

Rozumiem, a czy ktoś z Was ma doświadczenia z bezpiecznikami STB? Sądzę, że jak już coś kupować, to raz a porządnie. Bo jak to się mówi, że "na tanie nas nie stać".

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Informacji na temat...”