Autodesk Fusion 360 - kącik porad
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 16
Re: Autodesk Fusion 360 - kącik porad
Witam,
W okienku "Post Process" - czyli w tym gdzie wybierasz postprocesor, po stronie prawej na dole, przewijając w dół odszukujesz Sequence number increment - zmieniasz na jeden (numeracja bloku co jeden) oraz Start sequence number - zmieniasz na jeden (początek numeracji bloku).
W okienku "Post Process" - czyli w tym gdzie wybierasz postprocesor, po stronie prawej na dole, przewijając w dół odszukujesz Sequence number increment - zmieniasz na jeden (numeracja bloku co jeden) oraz Start sequence number - zmieniasz na jeden (początek numeracji bloku).
Kiedyś Haas SL10, Haas SL20, Haas SL30, Doosan LYNX220. Obecnie Haas SL20.
Tagi:
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Niedaje rady z tymsamym problemem, morze ktos podpowieZajca pisze: ↑05 mar 2018, 19:57cood pisze: ↑05 lut 2018, 16:11wuju, dzięki!Kamillo251 pisze: ↑05 lut 2018, 13:59
http://www.ottop.republika.pl/gcode.shtml
Mów na mnie wujek.
Pozdrawiam, Kamil.
a.
p.s. odkryłem to wczoraj, ale nie umiałem edytować posta![]()
Mam ten sam problem.
Tylko gdzie w Fusion wyłączyć to?
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 4
Koledzy zaczynam sie uczyc fusion360 i chciałem zrobic prosty szkic 2d wydrukowac go w skali 1:1 nakleic na formatke aluminium i wiercic według wzoru, o ile dowiedziałem sie ze szkica na da sie tak wydrukowac ze lepiej eksport do dxf i zewnetrzyn programem drukowac o tyle mam problem ze jak juz zrobie eksport do dxf to eksportuje sie tylko kilka "otworów i obwód formatki które recznie wprawdziałem" wszystkie funkcje np jak dałem "kwadratowy wzór" zeby idealnie zrobic wzór z dziurek po lini kwadratu w fusion 360 są w dxf ich niema... tak jakbym po zakonczeniu szkicza nie dał jakieś opcji złacz wszystko w całosć lub zatwierdz wszystkie wzóry (pattern) i dopiero eksportował, mam nadzieje ze ktoś zrozumie o co chodzi...
ewentualnie w jakim programie 2d darmowy łatwo sobie takie wzory do drukowania porobie w skali 1:1 ?
ewentualnie w jakim programie 2d darmowy łatwo sobie takie wzory do drukowania porobie w skali 1:1 ?
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 16
Już odpowiem,
Tak myślę. Jakim programem próbujesz ten dxf otworzyć? Jeśli jakimś innym niż AutoCAD to mogą być takie kwiatki. Sprawdzone przed chwilą, narysowane i wyeksportowane. Bezproblemowo otworzone w AutoCAD. Poklikaj w necie, Autodesk ma jakiś może darmowy Viewer i spróbuj tam go otworzyć.
Tak myślę. Jakim programem próbujesz ten dxf otworzyć? Jeśli jakimś innym niż AutoCAD to mogą być takie kwiatki. Sprawdzone przed chwilą, narysowane i wyeksportowane. Bezproblemowo otworzone w AutoCAD. Poklikaj w necie, Autodesk ma jakiś może darmowy Viewer i spróbuj tam go otworzyć.
Kiedyś Haas SL10, Haas SL20, Haas SL30, Doosan LYNX220. Obecnie Haas SL20.
-
niestety to nie to.... bo w wielu programach to samo... coś zle robie na etapie szkicu...cosmonet pisze: ↑23 lip 2018, 19:21Już odpowiem,
np.
rysuje prostokąt okreslam jego wymiary itp, w samym środu rysuje koło n 1mm średnicy i daje funkcje skopiowania tego koła po wzorze prostakąta ( 2 koła w pionie, 2 poziomie odsunięte do siebie po 4mm)
funkcja sie wykonuje, klikam zakończ szkic, robie eksport do dxf, i tak jakby zapisuje sie tylko prostokąt i 1wsze koło które narysowałem ręcznie...
-
- Posty w temacie: 15
u mnie działa
rysuje kółko, potem rectangular pattern. Wychodze ze szkicu. Potem prawym na szkicu i save as dxf..
Otwieram w Inkscape i wszystko jest...

Otwieram w Inkscape i wszystko jest...
-
Prosze o to link do mojego pliku ( mam nadzieje ze działa bo daje publish z poziomu fusion)
https://a360.co/2NyG1FG
Dodane 1 minuta 29 sekundy:
nawet sie nic nie wyswietla ale da sie kliknac pobierz
https://a360.co/2NyG1FG
Dodane 1 minuta 29 sekundy:
nawet sie nic nie wyswietla ale da sie kliknac pobierz
-
- Posty w temacie: 15
ale ja niekoniecznie chce link na plik Fusion'a tylko na plik dxf wygenerowany przez kliknięcie prawym przyciskiem na szkicu i save as dxf...

-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Upewnij się , że nie zaznaczasz punktu tylko okrąg w definicji wzorca. Możesz sprawdzić dxf- a online na https://viewer.autodesk.com/
-
Witam załaczam pilk dxf
- Załączniki
-
- wzór wycinania.rar
- plik fusiona zapisany w rarze ( trzeba rozpakować)
- (54.98 KiB) Pobrany 78 razy
-
- 12.dxf
- fusion 360 dxf
- (2.4 KiB) Pobrany 91 razy