anodowanie Kielce
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 3
anodowanie Kielce
Witam
Potrzebowałem ostatnio zawodowo poanodować aluminium. To, że wiem prywatnie jak się anoduje aluminium to nie ma znaczenia - nikt mi nie zapłaci - nie znam się. Kropka.
Traf chciał, że zostałem przekierowany przez kierownika na anodowanie w Kielcach , chociaż kilka firm znam. Z Google wyskoczyła tylko jedna firma: Intertechbud.
Licząc na to, że ceny anodowania w Polsce są +- podobne wysłałem materiał i jakież ździwienie?? W tej firmie wyliczyli mi 4 zł/dm^2. Za moje zlecenie to wychodziło 1100zł netto. W Anodal w Warszawie za to samo chcięli trochę ponad 60zł.
Mało tego: kategorycznie zarządałem wstrzymania procesu w tym Intertechbudzie. Po jednym dniu stwierdzili, że przez pomyłkę poanodowali polowę. Ja, że nie odbiorę towaru za te cenę. Drugiego dnia telefon...kolejna pomyłka pracownika poanadowali całość. Teraz do mnie wydzwania jakaś pracownica czy odbiore towar. Prezes spuścił z ceny i teraz chce juz tylko 10 razy wiecej niż cena rynkowa w Polsce.
Dałem się zrobić jak dziecko.
I jak taką firmę nazwać?
Potrzebowałem ostatnio zawodowo poanodować aluminium. To, że wiem prywatnie jak się anoduje aluminium to nie ma znaczenia - nikt mi nie zapłaci - nie znam się. Kropka.
Traf chciał, że zostałem przekierowany przez kierownika na anodowanie w Kielcach , chociaż kilka firm znam. Z Google wyskoczyła tylko jedna firma: Intertechbud.
Licząc na to, że ceny anodowania w Polsce są +- podobne wysłałem materiał i jakież ździwienie?? W tej firmie wyliczyli mi 4 zł/dm^2. Za moje zlecenie to wychodziło 1100zł netto. W Anodal w Warszawie za to samo chcięli trochę ponad 60zł.
Mało tego: kategorycznie zarządałem wstrzymania procesu w tym Intertechbudzie. Po jednym dniu stwierdzili, że przez pomyłkę poanodowali polowę. Ja, że nie odbiorę towaru za te cenę. Drugiego dnia telefon...kolejna pomyłka pracownika poanadowali całość. Teraz do mnie wydzwania jakaś pracownica czy odbiore towar. Prezes spuścił z ceny i teraz chce juz tylko 10 razy wiecej niż cena rynkowa w Polsce.
Dałem się zrobić jak dziecko.
I jak taką firmę nazwać?
sprawność wg kobiety: stosunek wielkości wyjętej do wielkości włożonej
Tagi:
-
Kamar...anodowanie twarde? Rok temu koledzy z forum twierdzili, że tylko jedna firma w Polsce to wykona. Ja wtedy twierdziłem, że conajmniej 4 . Nie przekonałem ich mimo podanych konkretnych namiarów.
W rozmowach z ta firmą nie było o tym mowy. Uwierz mi, że odróżniam te dwa procesy i oni też je odróżniają. Dlatego Twoją odpowiedź traktuje jako żart.
Zanixi...nie przesadzaj. Za anodowanie na Węgrzech zaplacilem 0,79 PLN. Ok...wieksza ilość to i cena odpowiednia. Nie kłócę sie o grosze czy nawet złotówki. Ale bez przesady. Za to samo (0,79zł) mam płacić prawie 20zł?? I w dodatku praktycznie wymuszone bo..pracownik przyspieszył? A mięli czekać na decyzję i to czekanie trwało raptem 4 godziny.
Chciałbyś za wymianę opon zapłacić 4000zł? Za wymiane oleju kolejne 2000zł? Bo zanim zapytałeś pracownik juz wymienił?
Mój błąd bo przyjąłem, że cena może być 2-5 razy wyższa ale 20 razy???
W rozmowach z ta firmą nie było o tym mowy. Uwierz mi, że odróżniam te dwa procesy i oni też je odróżniają. Dlatego Twoją odpowiedź traktuje jako żart.
Zanixi...nie przesadzaj. Za anodowanie na Węgrzech zaplacilem 0,79 PLN. Ok...wieksza ilość to i cena odpowiednia. Nie kłócę sie o grosze czy nawet złotówki. Ale bez przesady. Za to samo (0,79zł) mam płacić prawie 20zł?? I w dodatku praktycznie wymuszone bo..pracownik przyspieszył? A mięli czekać na decyzję i to czekanie trwało raptem 4 godziny.
Chciałbyś za wymianę opon zapłacić 4000zł? Za wymiane oleju kolejne 2000zł? Bo zanim zapytałeś pracownik juz wymienił?
Mój błąd bo przyjąłem, że cena może być 2-5 razy wyższa ale 20 razy???
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 5
- Kontakt:
Sorry, ale rzuciłeś kwote 4zl za dcm i automatycznie mi się skojarzylo bo tyle place w bydgoskichupadły_mnich pisze:i oni też je odróżniają. Dlatego Twoją odpowiedź traktuje jako żart.
WZL-ach za twarde. Taka cena za dekoracyjne to rozbój w biały dzien. Na nastepny raz mogę polecić szydłowiecki Profel.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
Polowanie na losia. Poanodujemy "I co nam Pan zrobi?".upadły_mnich pisze:...samo (0,79zł) mam płacić prawie 20zł?? I w dodatku praktycznie wymuszone bo..pracownik przyspieszył? A mięli czekać na decyzję i to czekanie trwało raptem 4 godziny...
Pytanie czy mozesz te elementy wykonac ponownie, albo pogonic prawnikiem.
Zarzadaj "wydania rzeczy". Jesli oni maja roszczenie niech ida na droge sadowa.
q
-
w tej chwili w innej firmie zrobili mi to. Bez rabatów (praktycznie pierwsza transakcja), profile niepotrzebnie cięte wiec teraz dla nich to sieczka no i pośpiech. Cena wyniosła z faktury 0,32PLN/dm^2. Mogło wyjść mniej ale nie mialo to już dla mnie znaczenia. Dalej wychodzi 12 razy mniej.
Nie wiem ile kosztuje barwienie aluminium. To trochę inna bajka głównie dlatego, że anodownie nie chcą bawic się w kolory a już na pewno nie przy małych ilościach. W tej galwanizerni co mi to wykonali kiedyś za anodowanie na "stare złoto" krzyknęli mi termin...rok chociaż mają to w ofercie.
Nie wiem ile kosztuje barwienie aluminium. To trochę inna bajka głównie dlatego, że anodownie nie chcą bawic się w kolory a już na pewno nie przy małych ilościach. W tej galwanizerni co mi to wykonali kiedyś za anodowanie na "stare złoto" krzyknęli mi termin...rok chociaż mają to w ofercie.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Miałem z tą firmą do czynienia i już nigdy więcej nie chcę mieć. Kilka elementów wyceniali przez tydzień, musiał to zrobić sam prezes. Zgodziłem się na kosmiczną cenę, bo mi się spieszyło, po następnym tygodniu okazało się, że powierzchnia jest nie taka i że muszą ją poprawić itd. itd. a na końcu dostałem buble.