Alpha CAM
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 5
Zakładka "widok" - 3d simulation , jest tez ikonka na pasku gdzie znajduje się np powiększanie - taki zolty sześcian . Zresztą po najechaniu myszka na kazda ikonkę pojawia się jej opis . Jeżeli jest istotny wymiar materiału przygotówki to ustawia się go w zakładce "3d" . Jesli sie go nie ustawi to system sam dobierze gabaryty .
Moj chomik
http://chomikuj.pl/skotisobek
http://chomikuj.pl/skotisobek
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Re: alpha cam
Witam i mam pytanie do cnc cosmec ponieważ zainstalowałem AlphaCAM V7 wykonując wszystko tak jak w instrukcji czyli ( Instalujemy Install AlphaCAM V7 w czasie instalacji pyta jaki klucz wybrać i wybieramycnc cosmec pisze:witam kolegów. niedawno trafiłem na posty dotyczące alphacam-a.jesli ktoś potrzebuje pomocy w poruszaniu się w tym programie(ewentualnie jak zainstalować v6 lub v7
) to chętnie pomogę.
pozdrawiam
"Parallel HASP ( MemoHASP-1 or MemoHASP36-1) in parallel port (LPT1 or LPT2) on IBM computer or USB key in USB port".
Jak już się zainstaluje wchodzimy w Crack uruchamiamy plik "pierwszy AlphaCAM_V7_USB_full.reg" potem "AlphaCAM_V7_USB_full.reg" a później "Instal.bat") oczywiscie wszystko pomyslnie ale w momencie uruchomienia programu wyskakuje komunikat

-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 2
-
- Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 1
niech szanowni koledzy sprawdzą do jakiej wersji owe "udoskonalenie" próbują zaaplikować. Z tego co widzę, po zrzuci błędu, to próbowano uruchomić wersję do drewienka(ROUTER). Większość dostępnych wersji "sportowych" w szczególności do wersji V7 działa z modułem do metalu(MILL). Tak więc rada - zainstalować MILL-a i wypróbować na nim.
Co do różnic między tymi dwoma modułami to praktycznie ich niema - z tego co ja zauważyłem to MILL ma więcej opcji ( jakieś dodatkowe cykle, których i tak nigdy nie używałem). Wszelkie funkcjonalności z ROUTER będą działały w MILLu.
Postprocesory z Routera zwykle też działają w MILL, choc czesami trzeba coś poprawić.
Żeby wybrać post z drewienka i użyc go w metalu najlepiej zainstalowac oba moduły, skopiowac wybrany post z katalogu LICOMDAT\RPOSTS.ALP i wkleić w katalogu LICOMDAT\MPOSTS.ALP. No i zmienić mu rozszerzenie z *.ARP na *.AMP.
Dla tych co nie wiedzą i jak mówią "chcą poćwiczyć" informuję że AlphaCAM V7 JEST dostępny w postaci DEMO, która ma praktycznie wszystkie funkcje aktywne z tym, że przy generowaniu kodu w miejsce cyfr wstawia gwiazdki;) Choć jak zdobyć takie demo to inna sprawa, ja swoje dostałem kiedyś na targach w Poznaniu.
Co do różnic między tymi dwoma modułami to praktycznie ich niema - z tego co ja zauważyłem to MILL ma więcej opcji ( jakieś dodatkowe cykle, których i tak nigdy nie używałem). Wszelkie funkcjonalności z ROUTER będą działały w MILLu.
Postprocesory z Routera zwykle też działają w MILL, choc czesami trzeba coś poprawić.
Żeby wybrać post z drewienka i użyc go w metalu najlepiej zainstalowac oba moduły, skopiowac wybrany post z katalogu LICOMDAT\RPOSTS.ALP i wkleić w katalogu LICOMDAT\MPOSTS.ALP. No i zmienić mu rozszerzenie z *.ARP na *.AMP.
Dla tych co nie wiedzą i jak mówią "chcą poćwiczyć" informuję że AlphaCAM V7 JEST dostępny w postaci DEMO, która ma praktycznie wszystkie funkcje aktywne z tym, że przy generowaniu kodu w miejsce cyfr wstawia gwiazdki;) Choć jak zdobyć takie demo to inna sprawa, ja swoje dostałem kiedyś na targach w Poznaniu.
Na pochyłe drzewo i Salomon nie naleje