Witam wszystkich.
Proszę o opinię, czy ktoś z was używa programu jak w temacie w wersji Profesional lub Expert? Znajomy chce zakupić ten program do swojej firmy ze względu na dobrą cenę, a ja nie znam tego CAM-a, więc proszę o info, jak się w nim pracuje i czy jest dobra opieka techniczna?
Sprawa trochę pilna, więc będę wdzięczny za każdą informację.
Alibre CAM
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
Witam
U siebie w firmie miałem za zadanie wybór i wdrożenie Cad/Cam na frezarkę 3-osie
Zdecydowałem się w firmie na Alibre CAD Proffesional do projektowania głównie ze względu na dobrą cenę i podobieństwo do Inventora, proponowano mi także Alibre CAM ale się na niego nie zdecydowałem, miałem demo programu (i tutaj moja prywatna opinia) nie podchodził mi interfejs i odnosiłem wrażenie że CAM-a zrobiono po prostu na siłę.
Podsumowując zdecydowałem się na zupełnie samodzielny CAM od innego dostawcy.
Moja sugestia to ściągniecie i przetestowanie dema alibre oraz jakiegoś innego Cama dla porównania
U siebie w firmie miałem za zadanie wybór i wdrożenie Cad/Cam na frezarkę 3-osie
Zdecydowałem się w firmie na Alibre CAD Proffesional do projektowania głównie ze względu na dobrą cenę i podobieństwo do Inventora, proponowano mi także Alibre CAM ale się na niego nie zdecydowałem, miałem demo programu (i tutaj moja prywatna opinia) nie podchodził mi interfejs i odnosiłem wrażenie że CAM-a zrobiono po prostu na siłę.
Podsumowując zdecydowałem się na zupełnie samodzielny CAM od innego dostawcy.
Moja sugestia to ściągniecie i przetestowanie dema alibre oraz jakiegoś innego Cama dla porównania