Aksonometria Wojskowa
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Re: Aksonometria Wojskowa
,, (...) Aksonometria wojskowa jest odpowiednia dla rysunków technicznych architektury miejskiej oraz w projektowaniu mieszkań i przedmieści. "Ralf08 pisze:...Piszę w pewnej sprawie związanej z aksonometrią wojskową.
...
Nawet nie wiem jak się za to zabrać. ...
.... Tak ciężko Ci wyobrazić sobie ten ,,budynek'' z lotu ptaka?

Mariusz.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 1
Re: Aksonometria Wojskowa
Mariuszu- z lotu ptaka ma przecież budynki narysowane...i zwymiarowane ...o co ci chodzi?WZÓR pisze:.... Tak ciężko Ci wyobrazić sobie ten ,,budynek'' z lotu ptaka?

W razie czego lotnik pomoże w szczegółach

-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
Ralf08 pisze:Będę próbował to narysować. Co do wymiarów dachu, to jeżeli mam na rysunku 1, to chyba sobię mogę przyjąc że 1 to np. 4 cm ?:) I jakie dać wymiary ścian ?

Mariusz.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
Ralf08, no brawo po pięciu dniach pisania postów podejmiesz samodzielną próbęRalf08 pisze:Będę próbował to narysować.
narysowania czegokolwiek, a to już duży postęp.
Tak, w tym przypadku 1 oznacza podstawową proporcje wymiarową bryły. Podstaw sobie za 1 konkretny odcinek w cm i móż go *0.5, *1, *1.5, *2.5,Ralf08 pisze:to jeżeli mam na rysunku 1, to chyba sobię mogę przyjąc że 1 to np. 4 cm ?:)
W dimetrii złożenie rzutni utworzy kąty 135°, 90°, 135°. Zwróć szczególna uwagę na to ,że wysokość i szerokość bryły się nie zmieni, natomiast o 50% (1:2) ulegnie skrócenie (spłycenie) jego głębokości.

Pozdrawiam Sławek