Aksonometria kawalerska, pomoc
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 7
Aksonometria kawalerska, pomoc
Oddawałem rysunek w aksonometrii kawalerskiej i nie mogę poprawić błędu. Proszę o pomoc. W załączonym pliku jest rysunek do poprawki, oraz jego rzuty prostokątne.

Tagi:
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 3
Re: Aksonometria kawalerska, pomoc
na taką pomoc możesz tylko tutaj liczyć ( w języku "ojczystym" autora) oraz cytujmanię czyli spis cytatów z całego forumsmksz8 pisze:... Proszę o pomoc. ]
https://www.cnc.info.pl/topics108/akson ... t34907.htm
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
.... to pokaż , jaki jesteś orzeł.fjk pisze:na taką pomoc możesz tylko tutaj liczyć ( w języku "ojczystym" autora) oraz cytujmanię czyli spis cytatów z całego forumsmksz8 pisze:... Proszę o pomoc. ]
https://www.cnc.info.pl/topics108/akson ... t34907.htm

Mariusz.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
Oczywiściesmksz8 pisze:Odpowie mi ktoś w końcu co jest źle

Daj się najpierw trochę ogarnąć, coś zjeść, pobyć z rodziną. Bycie tu non stop, nie jest Naszym pierwszorzędnym celem w życiu.

smksz8, mam nieodparte wrażenie, że cały rysunek masz źle wykreślony. Stąd
ten zły skos. Pojechałeś za bardzo na skróty, dlatego musisz poprawiać.

Pamiętaj, że w tym przypadku wszystkie wymiary tworzące głębokość przedmiotu jako 3D, rysujesz w skali 1:2 (50 %) rzeczywistych rozmiarów.

Ostatnio zmieniony 03 kwie 2012, 21:44 przez dudis69, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam Sławek
WZÓR pisze:.... to pokaż , jaki jesteś orzeł.![]()
http://www.dobreprogramy.pl/DraftSight, ... 20332.html
Mariusz.
tomolc pisze:
To nie ten dział aby dyskutować o programach CAD .
Ogólne dyskusje na temat oprogramowania CAD/CAM
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Dzięki bardzo dudis69 ; ) Wiem, że w tym rysunku, który wrzuciłem, gdzieniegdzie są "skróty". Mój pierwszy rysunek tego przedmiotu, wyglądał dokładnie tak samo jak Ty narysowałeś, lecz prowadzący ćwiczenia powiedział, że jest źle i kazał mi poprawić lewy górny róg. Z tego kombinowania wyszły mi takie cyrki. To teraz jak dobrze było wg niego źle to już sam nie wiem... ;/
Przy okazji, jeszcze jedno takie pytanie. Jeżeli np cały rysunek robię w skali 5:1, a oś X jest w skali 1:2 to powiększam wszystkie rzeczywiste wymiary o 5 a te na osi X wtedy będą powiększone o 2,5 raza? Czy one nie zostają powiększone w ogóle, a tylko zmniejszone o 2?
Przy okazji, jeszcze jedno takie pytanie. Jeżeli np cały rysunek robię w skali 5:1, a oś X jest w skali 1:2 to powiększam wszystkie rzeczywiste wymiary o 5 a te na osi X wtedy będą powiększone o 2,5 raza? Czy one nie zostają powiększone w ogóle, a tylko zmniejszone o 2?