Akademia Haering
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 4
Akademia Haering
Ktos slyszał o tej szkole?
http://www.anton-haering.de/cms/pl/unte ... ring_info/
Znacie jakies opinie? Podobno płaca minimalna przez cały okres nauki
http://www.anton-haering.de/cms/pl/unte ... ring_info/
Znacie jakies opinie? Podobno płaca minimalna przez cały okres nauki
-
Tak. Najwyższej klasy szkoła zawodowa pomaturalna,na wzór niemieckich szkół zawodowych. Płacą najniższą krajową przez okres nauki. Nauka niemieckiego technicznego. Ostry reżim przyjęć i wysokie wymagana w trakcie nauki. Kończy ok 1/3 przyjętych. Przeważnie sami rezygnują. Od września w nowym budynku. Zajęcia praktyczne na najnowszych maszynach CNC,chociaż są też manualne ,do nauki podstaw. Po skończeniu nauki certyfikat otwierający drogę do pracy w firmach zachodnich.
-
co masz na mysli mowiac ostry rezim przyjec i wysokie wymagania, jakies konkrety? bo wlasnie czytałem, ze przeprowadzaja rozmowe kwalifikacyjna. czemu ludzie sami rezygnuja?
z góry dzieki
czy po takiej szkole mozna aplikować smiało do innych firm czy jednak beda krecic nosem wymagajac doswiadczenia?
z góry dzieki
czy po takiej szkole mozna aplikować smiało do innych firm czy jednak beda krecic nosem wymagajac doswiadczenia?
-
Nie wiem czy w Polsce jest druga taka szkoła. ,wiec spokojnie możną szukać pracy gdzie indziej. Spora cześć absolwentów wyjeżdża za granicę.Po tej szkole masz juz spore doświadczenie zawodowe. To nie jest niedoinwestowana polska szkoła ,która uczy na zabytkach z lat 60 ub wieku. Naprawdę można się dużo nauczyć.
Rezygnuja ,bo w tej szkole trzeba się uczyć ,a nie do niej uczęszczać. Wielu Polaków ma jednak lajtowe podejście do nauki. Niektórzy wiec nie dają rady. Na praktykach nie ma życia towarzyskiego ,tylko 8 godz pracy,na stojąco. Jak w Niemczech ,,langsaum ,langsaum ,alles fertig". Z tego powodu nie przyjmują gimbusów ,tylko ludzi po szkołach ponadgimnazjalnych,takich ,którzy wiedza co chcą w życiu robić. Oni szkolą głównie na swoje potrzeby ,a nie jak w szkołach publicznych ,na szeroko rozumiany ,,rynek pracy' ,co kończy się w urzędach pracy.
Reżim przyjęć jest dość ostry ,bo chętnych sporo ,a miejsc tylko 100.
Rezygnuja ,bo w tej szkole trzeba się uczyć ,a nie do niej uczęszczać. Wielu Polaków ma jednak lajtowe podejście do nauki. Niektórzy wiec nie dają rady. Na praktykach nie ma życia towarzyskiego ,tylko 8 godz pracy,na stojąco. Jak w Niemczech ,,langsaum ,langsaum ,alles fertig". Z tego powodu nie przyjmują gimbusów ,tylko ludzi po szkołach ponadgimnazjalnych,takich ,którzy wiedza co chcą w życiu robić. Oni szkolą głównie na swoje potrzeby ,a nie jak w szkołach publicznych ,na szeroko rozumiany ,,rynek pracy' ,co kończy się w urzędach pracy.
Reżim przyjęć jest dość ostry ,bo chętnych sporo ,a miejsc tylko 100.
-
pytam bo właśnie uczesczam na kurs w ckp jednak wiadomo jak to z tym jest. i tak sie właśnie zastanawiam co by było dla mnie lepsze. czy teraz po tym kursie próbować sie gdzies zahaczyć i zyskiwac doswiadczenie zawodowe czy moze isc do tej akademii i uczyc sie przez 3 lata jednak doswiadczenie zdobywac tylko na praktykach
tak swoja droga to na co patrza przy rekrutacji do tej szkoły?
tak swoja droga to na co patrza przy rekrutacji do tej szkoły?
-
Tego nie wiem ,bo nie aplikowałem. Ja w tej firmie pracuję. Na pewno znajomość rysunku technicznego będzie atutem.
Z pewnością nauczysz się więcej, niż na wszelkich kursach. W trzecim roku nauki będziesz normalnie pracował na maszynach ,na dziale produkcyjnym ,na najnowocześniejszych maszynach ,produkcji włoskiej, niemieckiej ,szwajcarskiej. Niektóre kosztują bagatelka 2,5 mln euro.
Z pewnością nauczysz się więcej, niż na wszelkich kursach. W trzecim roku nauki będziesz normalnie pracował na maszynach ,na dziale produkcyjnym ,na najnowocześniejszych maszynach ,produkcji włoskiej, niemieckiej ,szwajcarskiej. Niektóre kosztują bagatelka 2,5 mln euro.