abc tokarza,
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Re: abc tokarza,
Długie, ciekawie przedstawione i szczegółowo pokazane. 
Można dowiedzieć się, że:
Jak trzeba stukać to nie młotkiem i przecinakiem tylko mosiężnym prętem.
Do szczęk mogą być przedłużki.
Odpowiedni klucz ułatwia szybką wymianę obrabianych przedmiotów.

Można dowiedzieć się, że:
Jak trzeba stukać to nie młotkiem i przecinakiem tylko mosiężnym prętem.
Do szczęk mogą być przedłużki.
Odpowiedni klucz ułatwia szybką wymianę obrabianych przedmiotów.
zachowanie spokoju oznacza zdolności do działania
ᐃ 🜂 ⃤ ꕔ △ 𐊅 ∆ ▵ ߡ
ᐃ 🜂 ⃤ ꕔ △ 𐊅 ∆ ▵ ߡ
-
- Lider FORUM (min. 2000)
A może warto byłoby ten film przypiąć w tym dziale, dla zaczynających przygodę kolegów, pod tytułem jak to go kolega sformułował albo podobnym?
Szkoda tylko, że wśród młodych ludzi dzisiaj znajomość русского языка очень плохo
Szkoda tylko, że wśród młodych ludzi dzisiaj znajomość русского языка очень плохo

pozdrawiam,
Roman
Roman
-
- Lider FORUM (min. 2000)
A tu jest część druga tego filmu:
[youtube][/youtube]
Autorem tych filmów jest Виктор Алексеевич Леонтьев. Od dłuższego czasu śledzę jego poczynania. Jest wysokiej klasy fachowcem i można dużo nauczyć się od niego. On sam chętnie dzieli się swoją wiedzą i nakręcił kilka filmów nie tylko ten w/w. Na początek warto zapoznać się z jego dorobkiem w postaci warsztatu, który można obejrzeć tu: Мастерская Виктора Алексеевича
Na początek polecam ten wątek: Видеоурок "Устройство токарно-винторезного станка" czyli kurs (lekcja) wideo - budowa tokarki uniwersalnej. To jest część pierwsza.
[youtube][/youtube]
Autorem tych filmów jest Виктор Алексеевич Леонтьев. Od dłuższego czasu śledzę jego poczynania. Jest wysokiej klasy fachowcem i można dużo nauczyć się od niego. On sam chętnie dzieli się swoją wiedzą i nakręcił kilka filmów nie tylko ten w/w. Na początek warto zapoznać się z jego dorobkiem w postaci warsztatu, który można obejrzeć tu: Мастерская Виктора Алексеевича
Na początek polecam ten wątek: Видеоурок "Устройство токарно-винторезного станка" czyli kurs (lekcja) wideo - budowa tokarki uniwersalnej. To jest część pierwsza.
Pomnik Ikara - Ku pamięci dawnego lotniska w Fordonie.
-
- Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
To i Ja dodam dużo bo około 100 filmów moim zdaniem pomocnych początkującym jak i może tym bardziej zagłębionym w temacie , nie wiem czy są już na tym forum ale sądzę że tu jest dobre miejsce i odpowiedni temat
http://www.youtube.com/user/mrpete222
http://www.youtube.com/user/mrpete222
Pozdrawiam Marek
-
- Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Kontakt:
Świetne materiały - szkoda że w tak niezrozumiałym dla mnie języku. A jak już mówimy o ciekawych kanałach z Youtube to ja polecam kanał Keitha Fennera - wiele ciekawych filmów - tworzenie nowych części oraz naprawy od początku do końca - frezowanie, toczenie, spawanie, cięcie plazmą, gięcie, prostowanie, lutowanie itp. itd.
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)