2 000 Postprocesorów do Esprit
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 5
2 000 Postprocesorów do Esprit
Witam.
Znalazłem w sieci postprocesory do Esprit, może się komuś przyda. Ponoć 2 000 postprocesorów do różnych maszyn.
https://rocketshare.com/file/857595b35a ... e49b95103c
https://lunaticfiles.com/5edysd84dbxa
Znalazłem w sieci postprocesory do Esprit, może się komuś przyda. Ponoć 2 000 postprocesorów do różnych maszyn.
https://rocketshare.com/file/857595b35a ... e49b95103c
https://lunaticfiles.com/5edysd84dbxa
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
Re: 2 000 Postprocesorów do Esprit
Nie ściągałem ale patrząc po wadze to znam tę paczkę. Nie ma tu 2000 postów choc ich liczba i tak jest dobra.
Druga sprawa jest taka, że... jak ma się oryginalnego espritra to chyba można ściągać posty ze strony producent, które są przygotowane przez programistów firmy
Sam nie używam esprita, jedynie uczyłem się robić nim programy na druty. Posty do maszyn na których robiłem dawały poprawny kod choć nie testowałem go w 4 osiach i w sumie porzuciłem bo PEPS jest dla mnie milszy w obsłudze.
Podobna paczka postów jest też w necie do NXa jakby co
Druga sprawa jest taka, że... jak ma się oryginalnego espritra to chyba można ściągać posty ze strony producent, które są przygotowane przez programistów firmy

Podobna paczka postów jest też w necie do NXa jakby co

-
Niezły żart z tymi postprocesorami ze strony producenta
Kiedy miałem wersję próbna TNG to nie dostałem postprocesora na testy choć mam Esprit'a, do dzisiaj muszę ręcznie poprawiać program po tych postprocesorach od producenta.

-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
To musisz wiedzieć, że paczka zawiera posty ze strony esprita. folder DP web official czy jakoś tak się nazywał no i jednak spora część paczki to właśnie te posty więc jak mówisz, że są nieco felerne to paczka traci na wartości.
-
Nie wiem kolego, jest tam kilka folderów, nie przywiązałem do tego wagi, po prostu znalazłem i wrzuciłem, ponieważ nie raz ktoś pyta o postprocesor więc może się komuś przyda
odnośnie ferelnosci to podobno każdy CAM coś ma nie tak, jeden mniej, drugi więcej, w każdym bądź razie jak za takie ceny to nie powinno być aż tylu błędów.

-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Hmmm.....wiktoriano pisze: ↑08 gru 2019, 13:29Niezły żart z tymi postprocesorami ze strony producentaKiedy miałem wersję próbna TNG to nie dostałem postprocesora na testy choć mam Esprit'a, do dzisiaj muszę ręcznie poprawiać program po tych postprocesorach od producenta.
Przynajmniej widać , jak przebiegał u Ciebie proces wdrażania systemu CAD/CAM
..... , nie mów jeszcze , żeś protokół odbioru też osobiście podpisał (?)
P.S.
O jakich błędach w postach Esprita mowa?
Swego czasu używałem Surfcam i tam też sporo postów nie nadawało się do użytku przed dokładnym skonfigurowaniem go z maszyną klienta.
W Surfcam też są nieuki , czy po prostu tak ma być.

Mariusz.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki
-
Protokołu nie kojarzę, może właściciel/szef podpisał, albo się mylę. Proces wdrażania przebiegł tak jak sami wdrożyli.
1. Z G53 nie potrafi podjechać pod detal jeśli jest jakiś ruch w Y, muszę ręcznie dopisać G53 Z-100 X-100 (podobno w opcjach Esprit się to ustawia, wiem gdzie w cyklu, albo narzędziu, ale nie działa/nie reaguje na wpisane wartości).
2. Gdybym nie jechał na single blok w połowie programu byłby dzwoń bo nie odjechała w X albo w Y, nie pamiętam dokładnie.
3. Nie można samemu edytować postprocesora, chociażby dać jakąś wartość w nawias kwadratowy. Po co? Wpisz sobie na tokarce C40000, a wpisz to samo w nawias kwadratowy. Wystarczy 20mm fasolki zagłębienia z osią C po 1mm i jesteś w du..e.
4. Sprzedali Esprit zamiast TNG
Mam wymieniać dalej? Bo sporo tego jest.
1. Z G53 nie potrafi podjechać pod detal jeśli jest jakiś ruch w Y, muszę ręcznie dopisać G53 Z-100 X-100 (podobno w opcjach Esprit się to ustawia, wiem gdzie w cyklu, albo narzędziu, ale nie działa/nie reaguje na wpisane wartości).
2. Gdybym nie jechał na single blok w połowie programu byłby dzwoń bo nie odjechała w X albo w Y, nie pamiętam dokładnie.
3. Nie można samemu edytować postprocesora, chociażby dać jakąś wartość w nawias kwadratowy. Po co? Wpisz sobie na tokarce C40000, a wpisz to samo w nawias kwadratowy. Wystarczy 20mm fasolki zagłębienia z osią C po 1mm i jesteś w du..e.
4. Sprzedali Esprit zamiast TNG
Mam wymieniać dalej? Bo sporo tego jest.
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
-